sveba-dahlen

Sveba-Dahlens Framgångsrecept

Gillar du lukten från nybakat i din ICA-affär eller ditt lokala bageri? Bakugnarna kommer troligen från ett världsledande företag i Fristad, strax utanför utanför Borås: Sveba-Dahlen. Ett svenskt, innovativt företag som startade redan 1948. I dag är det starkare än någonsin med stor export och tillverkning i och utanför Sverige. Omsättningen uppgår till över en halv miljard kronor och i koncernen Sveba-Dahlen Group finns strax över 300 medarbetare i 100 länder.

– Med verksamhet i flera länder och en geografiskt utspridd säljorganisation, började vi på allvar titta efter ett videoalternativ för ett år sedan. Genom åren har vi testat olika system – nu senast Skype for Business. Men vi har inte varit helt nöjda. Det var krångligare, hade instabil kvalitet och deras appar för mobila enheter har en hel del övrigt att önska. Tillsammans med EdgeIT hittade vi rätt. Marcus och hans kollegor fick upp ögonen för Cisco Spark som då var helt nytt. EdgeITs installation av Cisco Spark hos Sveba-Dahlen var den första i sitt slag i Sverige.
– EdgeIT har hjälpt oss att spara tid och kommunikationen flyter bättre, säger Marcus.

– Nu kör vi Spark som molntjänst för alla. Det innebär bland annat att allt sparas och är sökbart till skillnad från chattjänster där konversationer försvinner. Vi kommunicerar en-till-en men framförallt i grupper – såväl externa som interna, säger Marcus. Grupper, mejl, video, chatt och samtal – Speciellt uppskattat är funktionen att lägga upp grupper.
– Där finns all info samlad på ett lättillgängligt sätt och där kan alla medlemmar skriva, dela filer, tagga dokument, ringa, utnyttja video, boka möten och använda whiteboard genom nya Spark Board – Något vi ännu inte har, men är nyfikna på, säger Marcus.

– Vi kör våra veckomöten över video – oavsett vad deltagarna har för utrustning. Just videodelen har tagits emot positivt – Skillnaden mot Skype for Business är stor. Det är enkelt att komma igång och ringa alla på samma gång. Tre knapptryckningar är i princip allt som krävs, säger en nöjd Marcus.

Nu jobbar medarbetarna på Sveba-Dahlen en stor del av sin tid i Cisco Spark. Det innebär att deras mejl har minskat med nästan hälften. Medarbetarna upplever också att de nu har lättare att hitta saker. Till det bidrar en utmärkt sökfunktion i appen.

– Eftersom Spark kommer från Cisco så följer ju hög säkerhet med automatiskt. Vad som skiljer Spark från till exempel Slack är möjligheten till virtuella mötesplatser, avslutar Marcus."Vi känner oss trygga i samarbetet med EdgeIT. Deras introduktion av Cisco Spark som molntjänst i vår verksamhet har verkligen varit en ögonöppnare"

Marcus Nilsson
CIO
Sveba-Dahlen